Puls București. Pe cine vor bucureștenii în locul lui Nicușor Dan…
Și daune morale pentru Piedone, în dosarul Colectiv
Ziua bună, dragi cititori! Ne bucurăm să vă avem alături de noi și în această sâmbătă.
Dacă pleacă la Cotroceni, cine-i ia locul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei? În fața unei eventuale alegeri a actualului primar ca președinte al României, bucureștenii se răsucesc prin nostalgie, sarcasm și un soi de resemnare.
De la „Piedone, pușcăriașul” la „Firea, cu cârnați gigantici și biserici” ori „Negoiță, constructorul”, opiniile votanților variază de la înjurături sincere la admirație rezervată.
De la activitatea celor 7 primării și 7 consilii locale din Capitală şi până la evenimentele care modelează comunitatea noastră, Buletin de București ține mereu o lanternă aprinsă, 7 zile din 7, pe ceea ce contează cu adevărat pentru voi.
Ne citesc lunar 1 din 4 bucureșteni. În fiecare lună publicăm, în medie, 400 articole despre Capitală.
Ca să ținem lanțul de știri cât mai lung, poți dona simplu și rapid, accesând platforma noastră de donații online.
Mai multe detalii despre cum donezi 3.5% din impozit pentru Buletin de București, aici.
Mulțumim că ești alături de noi în povestea Buletin de București!
„Afacerea Aquapark”, ținută la secret de Robert Negoiță. Primăria Sectorului 3 a comunicat reporterilor Buletin de București că oferta primită de instituție de la SRL-ul fără angajați, nu poate fi pusă la dispoziția publicului deși la mijloc este o afacere „la cheie” de aproape 340 de milioane de euro.
Judecătorii de la Tribunalul București au decis să acorde daune morale de 100.000 de euro pentru perioada în care Cristian Popescu Piedone a stat în închisoare, în dosarul tragediei de la Colectiv.
Gabriela Firea ia în calcul să candideze la primăria Bucureştiului, dacă Nicuşor Dan va ajunge la Cotroceni. La alegerile din iunie 2024, fosta primăriță a pierdut a doua oară în faţa lui Nicuşor Dan, la o diferenţă de 25 de procente.
Un fost general al Serviciului de Informații Externe (SIE), decedat între timp și cunoscut pentru conexiunile sale cu diverse contracte cu statul, figurează ca beneficiar inițial al imobilului în care locuiește în prezent liderul AUR, George Simion, scrie Context.ro
Blocul, ridicat într-o zonă protejată a Capitalei, a fost proiectat de firma deținută de Marius Lulea, actual coleg de partid cu Simion în Alianța pentru Unirea Românilor, companie la care liderul extremist a deținut în trecut funcția de director de marketing.
Se înteţeşte haosul pe Iuliu Maniu: vor începe reparaţiile pasajului de peste Centura Capitalei, care leagă bulevardul de A1.
Romgaz cere dizolvarea Greenpeace România. Liderul PNL București laudă iniţiativa, organizația de mediu neagă acuzațiile: „Suntem ţinta unui proces orchestrat de ministrul Energiei”.
Pista de alergare din Parcul IOR a fost asfaltată. Reacțiile cetățenilor.
Noi blocuri-turn la baza podului Grant, în spatele Colegiului Tehnic Dinicu Golescu.
ANPC a descoperit probleme la sex-shop-urile din București. Amenzi de un milion de lei.
Alegeri 2025. Cum votezi dacă ai buletinul expirat.
.Cum poate influența diaspora alegerea președintelui României. Calcule pentru Nicușor Dan și George Simion.
Cum poți afla online dacă trenul are întârzieri. Linia din București unde, oficial, nu întârzie niciodată
Au început plimbările cu vaporașul pe lacul Herăstrău. Se pot închiria bărci și hidrobiciclete.
WOOF FEST – Festivalul lui Bobiță, pe 17 şi 18 mai.
Ministerul Transporturilor aprobă, după 7 ani, un pasaj peste calea ferată la care Primăria Capitalei a renunțat între timp.
Finalizarea unui pod esențial de pe autostrada care leagă București de Moldova este amânată a patra oară.
Ce s-a făcut până acum la supralărgirea Prelungirea Ghencea, între Cartierul Latin şi Pasajul Domneşti.
Statul a plătit prea mult pe exproprierile pentru calea ferată spre aeroportul Otopeni. Acum vrea să recupereze banii.
O nouă amânare pentru ultimul tronson din autostrada A0 Sud, după aproape doi ani de întârzieri. Abia pe 31 mai încep procedurile de recepție.
Primăriile de sector se laudă cu „înverzirea” oraşului. Campanie de plantări, în mai multe zone ale Capitalei.
Primele semnături pentru Parcul Şinei, pe un teren al CFR din zona Zeţarilor.
Călătorii, îngrijorați de crăpăturile apărute la stația de metrou Titan. Ce răspunde Primăria Capitalei.
Cele mai mari atracții la West Side Flower Fest 2025. Jack și Vrejul de Fasole, „Grădina Secretă” și obiecte uriașe.
Trei centre de sterilizări și microcipări gratuite, pentru câinii de rasă comună.
Mâine se pot schimba foarte multe lucruri în viețile noastre și cred că suntem prinși în mari anxietăți și scrolluri nesfârșite pe toate platformele. Nu prea ne stă capul zilele astea la ieșit în oraș, dar ce pot spune e că dacă vrem să avem în continuare libertatea de a vedea filmele și expozițiile care ne plac, sper că ieșim duminică la vot. Și mai sper ca următoarele mele recomandări să vină cu bucurie și nu cu dezamăgiri. Pupici cu sclipici și ne auzim săptămâna viitoare!
Seria 𝘾𝙄𝙉𝙀𝙋𝙊𝙇𝙄𝙏𝙄𝘾𝘼 revine, în perioada 14-17 mai 2025, la Cinema Muzeul Țăranului, cu 7 proiecții de lungmetraje de ficțiune și documentare pe teme politice și sociale de actualitate.
Între 17 - 18 mai are loc WOOF FEST – Festivalul lui Bobiță, un festival pentru căței și oamenii lor, iar o parte din încasări este destinată susținerii adăposturilor pentru animale și inițiativelor de adopție din București.
În perioada 18–21 mai, Common House împlinește 2 ani și marchează acest moment special prin expoziția „A HOME OF ICONIC DESIGN”, organizată alături de Urban Vintage, în cadrul RDW Design GO! — un proiect ambițios ce aduce pentru prima dată în România piese de mobilier premiate cu Compasso D’Oro și expuse în muzee de renume precum MoMA, Centre Pompidou sau V&A Museum.
Între 23 - 25 mai, Cinema Elvire Popesco aduce pe ecran unele dintre cele mai discutate filme asiatice din ultimii ani cu FOCUS ASIA.
Pe 23–24 mai, Random House găzduiește două zile de expoziții, muzică și întâlniri creative, în cadrul RDW Design GO! — o celebrare a comunității, spațiilor partajate și acțiunii colective.
Pe 23 - 25 mai are loc Amzei Block Party unde intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei devine o piațetă culturală vibrantă și un spațiu pietonal plin de viață și de vegetație.
Luni, 19 mai, la Centrul de Teatru Educațional Replika are loc „𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐥𝐨𝐜 𝐛𝐥𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐚𝐭”, un spectacol inspirat din povești reale documentate la Centrul de Detenție pentru Minori și Tineri din Craiova.
Focus Armenia continuă pe 20 mai la Cinema Elvire Popesco cu o comedie absurdă și melancolică: Pierdut în Armenia de Serge Avedikian — o poveste despre identitate, confuzie culturală și întâlniri neașteptate.
FRAME10 revine pe 21 mai la Rezidența9 cu o nouă ediție curatoriată de Vlad Niculescu, având-o invitată pe Alina Șerban (Institutul Prezentului), într-o discuție despre arhive vii, edituri independente și cartea ca formă curatorială. F-SIDES prezintă la Cinema Elvire Popesco un double bill dedicat corpurilor obosite, cu filmele Magdalena Viraga și Nightshift, într-o selecție curatorială semnată de Mihaela Ștefania.
Joi, 22 mai, la Random House, opt ateliere de arhitectură prezintă o expoziție colectivă despre informalul cotidian al spațiilor comune, urmată de un party cu a.SAP, în cadrul RDW Architecture's Night In. La Muzeul Țăranului Român, Theodor E. Ulieriu-Rostás prezintă redescoperirea fotografiilor etnografice uitate ale graficianului Vitold Rola Piekarski, într-o conferință moderată de Iris Șerban. La Londohome are loc o nouă ediție a Cenaclului Matca.
Săptămâna aceasta, gazdele voastre au fost Andreea Tudor și Bianca Stanea.
Rămâneți cu bine, dragi cititori. Ne regăsim sâptămâna viitoare!
Echipa BdB