Peste 70.000 de euro pentru busturile „regilor daci” Burebista și Decebal…
Și noi blocuri turn pe Bd. Timișoara, Drumul Valea Largă și Calea Giulești
Ziua bună, dragi cititori. Ne bucurăm să vă avem alături de noi în acest final de săptămână.
Robert Negoiță vrea să plătească 70.000 de euro pentru busturile „regilor daci” Burebista și Decebal. Achiziția este încadrată drept „serviciu cultural”.
Autoritatea locală nu precizează unde vor fi amplasate cele două busturi. Locul ar urma să fie stabilit de primărie fără o consultare cu locuitorii sectorului.
Noi blocuri turn, cu peste zece etaje, ar putea fi construite pe artere importante din Sectorul 6. Sunt vizate Bulevardul Timişoara, Calea Giuleşti şi Drumul Valea Largă. Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) aferente celor trei proiecte imobiliare au fost supuse la votul consilierilor locali în ședința de joi, 3 iulie.
Victor Eugen Vlad a fost numit la finalul lunii martie, printr-o decizie a Consiliului de Administrație al Companiei Municipale de Iluminat Public București (CMIPB), în poziția de director general al societății care „urmărește crearea unei imagini nocturne a orașului”.
Poziția de director general al Companiei Municipale Iluminat Public București vine la pachet cu un salariu consistent, de câteva mii de euro pe lună. Mai multe detalii, în investigația semnată de jurnalistul Florin Râșteiu.
„Avem fete în dubă, mergem la mare?”, glumeau jandarmii care au ridicat trei femei de la marșul Bucharest Pride, pentru că dețineau spray cu piper, pentru autoapărare. Recent, Jandarmeria Capitalei a asigurat cetățenii, printr-un comunicat de presă evaziv, că a luat măsuri în acest caz, întrucât nu tolerează astfel de „abateri”. În același timp, instituția ține la secret sancțiunile financiare aplicate celor șase jandarmi.
Prima zi din prima ediție a festivalului „Neversea Kapital” de pe Arena Națională a debutat cu probleme tehnice, care au generat reacții puternice din partea festivalierilor: „Rămâneți la Constanța la anul”.
„Ordinul Criminal” a răsunat din nou în Sala Omnia, fosta sală plenară a Comitetului Central al Partidului Comunist Român, la 48 ani de când Nicolae Ceaușescu a dispus sistarea prematură a tuturor lucrărilor de consolidare a clădirilor afectate de cutremurul din ’77.
La spectacol a participat și Andrei Ursu, fiul inginerului-disident Gheorghe Ursu – cel care a plătit cu propria viață pentru că s-a opus dictatorului și a dezvăluit ordinul criminal printr-o scrisoare la postul de radio Europa Liberă.
Despre cât de vulnerabil este Bucureștiul la cutremur și cum ar arăta orașul în urma unui seism major, în interviul cu Matei Sumbasacu, inginer specializat pe cutremure și fondator al Asociației pentru Reducerea Riscului Seismic – Re:Rise.
Tribunalul Ilfov l-a eliberat din închisoare pe Cristian Rizea, deși primise aviz negativ de la comisia din penitenciar.
Evaluarea Națională. Peste 94% dintre elevii bucureșteni au obținut „notă de trecere”. Cele mai multe medii din Ilfov, sub 5.
Încă un incendiu în zona retrocedată a parcului IOR. Locuitori: „E clar că a fost vorba de premeditare”.
Ultimul lot din A0 Sud, inaugurat cu aproape trei ani întârziere. MT anunță penalizări pentru constructor, fără cuantum și dată precisă.
Călin Georgescu va fi judecat la Judecătoria Sectorului 1 pentru promovarea ideologiei legionare și cultul unor persoane condamnate pentru crime de război.
„Străzi deschise” se extinde pe încă două artere din Centrul Capitalei.
Bucureștiul, ostil cu persoanele cu dizabilități. Cele opt poliții locale dau sub 5 amenzi pe zi.
Căldura se intensifică în sudul țării. Primul cod roșu de caniculă pentru București, din această vară.
PMB vrea să izoleze fonic școlile și spitalele din zonele zgomotoase. Peste 257.000 de persoane afectate pe timp de noapte, în Capitală.
A0 Sud. Cum arată și cât durează drumul de la A1 Ciorogârla la A2 Căldăraru.
Acces facil către „cel mai scump viraj la stânga din țară”. PS6 modernizează Str. Amilcar Săndulescu de lângă Pasajul Ciurel.
Pod cu „defecte”, dat în circulație pe alternativa spre Brașov a DN1.
Autostrada București. Se lucrează la șase pasaje din lotul 3 al A0 Nord. Care este stadiul construcției.
Un nou punct de întoarcere pe „Drumul Morții” E85, în zona Afumați.
Licitația pentru parcarea-turn de lângă Hala Laminor, cu 77.000 de euro per loc, a fost anulată.
Primăria Sectorului 6 finanțează anul acesta doar proiecte culturale legate de Halloween.
Școala I.G. Duca, încă un an într-o clădire de birouri. Lucrările la vechiul imobil nu au început după doi ani.
Primăria Sectorului 4 promite 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice. Când vor putea fi folosite.
Vatmanii din Capitală ar putea renunța la rangă. PMB lansează licitație pentru macazuri automate.
Sper că v-ați făcut proviziile de cremă de soare și răbdare pentru tramvaie fierbinți, pentru că vara asta nu se joacă deloc. Avem filme în aer liber, expoziții, concerte și câteva întâlniri care par să aducă orașul mai aproape de o vacanță. Dar cred că vacanța reală e atunci când reușim să scăpăm din cuptorul bucureștean. Aveți grijă de voi 🌡️🔥
Astăzi, 6 iulie, aveți de ales într-o două târguri de haine și obiecte: la Heavy Yard, unde nu cumperi, ci schimbi sau la Sunday Thrift Market la Common House.
Marți, 8 iulie, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește expoziția „Dimensiunea Sebastian”, o incursiune în viața și opera scriitorului Mihail Sebastian, prin manuscrise, fotografii și documente rare.
Miercuri, 9 iulie, la Random Space puteți vedea documentarul Walchensee Forever | 2020 | Janna Ji Wonders. La Londohome, evenimentul „Cheers to Science” explorează latura duală a sateliților, într-o seară informală dedicată cercetării spațiale și impactului tehnologiilor orbitale asupra vieții noastre. Concertul „Lăutăresele” aduce pe scena de la Expirat energia Dobrogei și Bucovinei, prin vocile Mădălinei Pavăl și Aylin Cadîr.
Joi, 10 iulie, la Combinatul Fondului Plastic, expoziția „I GO, I GO, I GO” de Alex Manea aduce în fața publicului o meditație vizuală intensă asupra actelor de renunțare la viață. CINEVARA continuă la Rezidența9 cu „The Act of Killing” (r. Joshua Oppenheimer, 2012, Indonezia/Norvegia/Danemarca), un film radical despre memorie, vinovăție și rescrierea istoriei.
Vineri. 11 iulie, la Hidden, Vasile de la Utopia Balcanica își vernisează mini-expoziția cu desene semnate și înrămate, acompaniată de muzică live de la Alex Drăghici și o atmosferă prietenoasă cu abțibilduri, băuturi și surprize spontane.
Săptămâna aceasta, gazdele voastre au fost Andreea Tudor și Bianca Stanea.
Rămâneți cu bine, dragi cititori. Ne regăsim săptămâna viitoare!
Echipa BdB