Ziua bună, dragi cititori! Ne bucurăm să vă avem alături de noi și în acest weekend.
Dilema Planșeului din Piața Unirii. Situația proiectului de refacere a planșeului este incertă, după ce Daniel Băluță a anunțat că renunță la consolidarea structurii vechi de aproape un secol.
Primarul Sectorului 4 îl acuză pe Nicușor Dan că a blocat lucrările: „În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează zilnici zona.”
Proiectul de hotărâre de renunțare va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Sector 4 și va sta la baza rezilierii contractelor de finanțare și de execuție a lucrărilor de refacere.
Primarului general nu a întârziat cu replica: Va prelua lucrările, dar se așteaptă să primească cele 150 milioane de euro, finanțarea obținută de Primăria Sectorului 4 de la bugetul de stat, pentru refacerea planșeului. Nicușor Dan a explicat de ce nu a eliberat autorizația pentru demararea lucrărilor.
Lista lui Nicușor Dan: 20 de cereri pentru candidații la parlamentare și prezidențiale. Primarul general al Capitalei vrea un cadru legislativ pentru ca Bucureștiul să poată face împrumuturi mai mari, împărțirea banilor din taxe și impozite să o facă Consiliul General, nu Parlamentul și, de asemenea, cere reguli de urbanism mai dure.
Primul răspuns la aceste solicitări a venit din partea Elenei Lasconi, candidata USR la președinție: „Sunt pentru”. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost mai dur: „Sunt prea multe”.
Ediție specială Buletin de Bucureşti dedicată Generaţiei Z, distribuită în cadrul evenimentului Street Delivery 2024. Ziarul pe hârtie abordează tema punților între generații.
Îl puteți culege azi și mâine de pe Strada Arthur Verona, unde zeci de activități au loc în acest weekend, de la grafitti și poezie la ateliere de mediu sau filosofie. Dacă nu reușiți să ajungeți, varianta pdf poate fi descărcată aici.
Ediția în varianta print conţine 12 pagini color, în care au semnat articole doi reprezentanți ai Generației X, doi din generația Y (milenialii), trei din generația Z, o mamă a unui copil din generaţia Alpha, dar şi un reprezentant al acestei ultime generaţii, elev în clasa a 11-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Capitală.
Lanț uman pentru Parcul IOR, pe 19 octombrie. Asociația Aici a fost o pădure / aici ar putea fi o pădure organizează un protest prin care cetățenii să se prindă mână în mână, pentru a proteja cele 12 hectare de spațiu verde. În urma calculelor, este nevoie de 1.000 de persoane în lanțul uman pentru a înconjura întreaga zonă retrocedată.
Referendumul local pentru împărţirea bugetului Capitalei şi autorizaţii de construcţie s-ar putea ţine peste două luni.
Ce se va întâmpla cu Spitalul Modular Pipera, abandonat după pandemie. Impropriu spus spital, susține Nicușor Dan, care explică cum înșiruirea de containere ar fi trebuit să fie doar organizarea de șantier pentru construcția Spitalului Metropolitan.
Captura.ro | Şase pentru un miliard. Cine sunt ofertanţii la licitaţia pentru contractul de salubritate din Sectorul 3.
Un teren viran din Ghencea ar urma să devină zoo sau pădure urbană. Serele Militari transformate în parc.
Concluzia CNSAS: Nicuşor Dan nu a colaborat cu Securitatea.
David Popovici donează echipamentul de premiere de la Jocurile Olimpice, pentru copiii din Sectorul 5
Primăria Capitalei pregăteşte un proiect care va da liber la intrat în instituţii publice cu animalele de companie.
Noi restricţii în nordul Capitalei, pentru şantierul magistralei de metrou M6.
Revizii la macazurile de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă. Intervalele când nu merge trenul și intră 780.
Politehnica București pasează studenților responsabilitatea securității la incendiu. Reguli mai stricte după incendiul din cămin.
13 defibrilatoare au fost instalate în cele mai importante stații de metrou din Capitală.
Acord și de la Consiliul General pentru demolarea Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații.
„Podul Calicilor” va fi refăcut cu peste 30 milioane euro.
Banii pentru reparaţia pasajelor Lujerului şi Obor, „prinşi” în bugetul pe anul viitor.
Drumul de mare viteză Bucureşti-Giurgiu: a fost aprobată lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate.
Noi lucrări la „Hanul Roşu” din Centrul Vechi sunt prevăzute într-un proiect care ar urma să fie desfăşurat de AMCCRS.
„Consultare publică 3D” pentru amenajarea cartierului Pantelimon. Sugestiile pot fi trimise până pe 22 octombrie.
Muzeul Theodor Aman are nevoie de refacerea faţadei şi reparaţii la acoperiş, lucrări care vor costa aproape 1 milion de euro.
Măsura pe care Poliţia Rutieră a cerut-o Primăriei Sectorului 3, după accidentul din parcarea de la intrarea în parcul Pantelimon.
Primele certificate de naștere în format digital, eliberate de Primăria Sectorului 2.
Șoferii pot parca, din nou, la intersecția Șoseaua Vergului cu Șoseaua Pantelimon.
Bine ați venit în anotimpul meu preferat, cenușiu și întunecos, cu multe crizanteme și castane și chef de creat epitete perfecte pentru compuneri de clasa a patra despre toamnă. Se lasă frigul și bruma, dar eu mereu am văzut un soi de speranță bizară în acest final de sezon și sper să pot să vă conving și pe voi. Bine, sincer la ce temperaturi sunt în București… nici nu pare că e început de octombrie. Sper să mai țină așa o vreme 🍂
Între 4-6 octombrie, Street Delivery, Gen deschide strada Arthur Verona din București exclusiv pietonilor, eliminând mașinile dintr-un spațiu urban care merită să fie permanent pietonal.
Pe 5-6 octombrie, proiectul „Să fim cuminți…și lecuiți” își propune să celebreze Generația Z printr-o serie de activități comune care se adresează nu doar acesteia, ci publicului larg care își dorește să se „lecuiască” temporar de perfecționism, individualism sau stresul cotidian.
Astăzi, 5 octombrie, Cenaclul Visceral vă invită la Poetic Hub #12, eveniment dedicat atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invită să o descopere alături de ei. La Cinemateca Eforie, Animest vă așteaptă la Trippy Animation Night, cu un nou volum de proiecții animate alese și împletite de Michael Helmerhorst. Seara în Control, ne întâlnim cu Istanbul powerhouse trio 𝙇𝘼𝙇𝘼𝙇𝘼𝙍 și Kinshasa sonic pioneers 𝙆𝙊𝙆𝙊𝙆𝙊!.
Duminică, 6 octombrie, Asociația culturală „Aici a stat” vă invită alături în cadrul Street Delivery la o vânătoare de comori gen… vizuale pe Strada Arthur Verona, un culoar urbanistic cu arhitectură și povești extrem de interesante.
Joi, 10 octombrie, la NoRoom Taproom mergeți să degustați beri portugheze. Kulterra Art Gallery vă invită la vernisajul expoziției “Fluid Emotions” de Teona Toderel, o expoziție ce are ca temă centrală apa. La Manasia Hub mergeți la o seară de Manele Mișto Before They Were Cool curatoriată de Adi Schiop și Crina Mureșanu, recunoscuți pentru expertiza lor în acest gen muzical.
Captura Săptămânii - „Îndesat”
Foto: Cosmin Pojoranu
Săptămâna aceasta, gazdele voastre au fost Andreea Tudor și Bianca Stanea.
Rămâneți cu bine, dragi cititori. Ne regăsim sâmbăta viitoare!
Echipa BdB