Cimitirul IOR. Oamenii din spatele Mariei Cocoru...
Și şeful Poliţiei Locale care „nu vrea să dea amenzi”
Ziua bună, dragi cititori! Ne bucurăm să vă avem alături de noi și în această sâmbătă.
Jurnaliștii Snoop au publicat primul episod al Investigației Cimitirul IOR, despre cine sunt oamenii care se află în spatele distrugerii a 12 hectare de parc.
„Credeți-ne că o să fie frumos”, este promisiunea lui Sorin Tuță, cel care se prezintă drept mandatarul fostei proprietare Cocoru, și administratorul tuturor terenurilor aflate pe numele femeii decedate.
Recent, un buldoexcavator a fost surprins cum îndepărta stratul de iarbă de pe terenul retrocedat din Parcul IOR.
Reporterii Buletin de București i-au cerut primarului general un punct de vedere cu privire la prezența utilajului, în contextul în care Nicușor Dan declarase încă de la începutul anului că va da o nouă amendă-record dacă spațiul verde va fi ras complet.
Dacă tot vorbim de distrugerea spațiilor verzi din Capitală, victoria pariziană ne aduce și mai tare aminte de eșecul de la București.
De ce la Paris se poate respira aer curat și la București nu? În timp ce capitala Franței și-a regândit modelul urban cu votul cetățenilor și voința politicienilor, Bucureștiul își ascunde eșecurile sub covorul promisiunilor neonorate.
Mai multe detalii despre contrastul dintre București și Paris în ceea ce privește sănătatea cetățenilor, în editorialul semnat de jurnalistul Cătălin Doscaș.
De la activitatea celor 7 primării și 7 consilii locale din Capitală şi până la evenimentele care modelează comunitatea noastră, Buletin de București ține mereu o lanternă aprinsă, 7 zile din 7, pe ceea ce contează cu adevărat pentru voi.
Ne citesc lunar 1 din 4 bucureșteni. În fiecare lună publicăm, în medie, 400 articole despre Capitală.
Ca să ținem lanțul de știri cât mai lung, poți dona simplu și rapid, accesând platforma noastră de donații online.
Mai multe detalii despre cum donezi 3.5% din impozit pentru Buletin de București, aici.
Mulțumim că ești alături de noi în povestea Buletin de București!
O parte din donațiile pentru Nicușor Dan ar putea fi confiscate. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că a găsit mai multe nereguli în felul cum a folosit primarul general și candidat la președinție fondurile de campanie și mașina de serviciu.
Reacția edilului Capitalei, aici.
Bucureştiul ar putea avea PUG nou după un sfert de secol. Primarul Nicușor Dan, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, încheierea primei etape în elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Bucureștiului.
Este vorba despre finalizarea și prezentarea publică a 25 de studii de fundamentare, care vor sta la baza propunerilor de reglementare urbanistică.
După introducerea taxei speciale de 540 de lei în Sectorul 4, partidele din opoziţie (USR, REPER şi AUR) au transmis că vor ataca în instanță hotărârea de Consiliu Local promovată de Daniel Băluță.
Buletin de București a luat legătura cu câte un reprezentant din partea celor trei partide pentru a afla dacă declaraţiile politice s-au şi concretizat într-un demers juridic şi care este stadiul procesului.
Metrorex elimină gratuitatea pentru parcarea de la Străulești și anunță decizia ca și cum ar face un bine utilizatorilor.
„Antrenorul de genii” și-a recunoscut faptele. Kristoff Lajos este acuzat de viol asupra minorilor.
Cine sunt cele opt persoane trimise în judecată pentru că l-au comemorat pe Zelea Codreanu la Tâncăbești, în Ilfov.
Autobuzele Otokar ies din garanție și intră pe mâna STB: mii de defecțiuni și întreținere proastă.
Tramvaiele rusești pe care STB este obligată să le cumpere vor avea un preț exorbitant. Numai penalitățile au ajuns la 51 de milioane de euro.
Neversea Kapital 2025. Festivalul organizat de Untold pe Arena Națională va avea loc între 4 și 6 iulie.
Muzeul Țăranului Român, redeschis parţial după aproape un deceniu de lucrări de reabilitare.
Bucureşti şi Ilfov, sub cod galben de furtună, de sâmbătă, de la ora 10:00.
Canicross Fun Run – o poveste de prietenie om–câine, pe 10 mai.
Cartea electronică de identitate este disponibilă și în București. Cum poate fi cerută și cât costă.
Lotul 3 din A0 Sud să fie gata la începutul sezonului estival, cere Grindeanu. Cu siguranţă lucrările nu se vor încheia la 1 Mai.
Tariful pentru parcare în Sectorul 4 se dublează. 5 lei pe oră, cel mai mare preț.
Schimbare pentru Piața Revoluției din București: fără trafic, fără parcări, cu pietoni și spații verzi.
Primul tablier metalic, montat pe Lotul 3 al A7, autostrada care leagă Bucureștiul de Moldova.
Autostrada de la București la Brașov ar putea deveni realitate până la urmă. Studiu de fezabilitate pe Comarnic-Brașov.
Primăria Sectorului 5 vrea să cumpere materiale didactice cu peste un milion de euro, la trei licitații diferite.
Încă 100.000 de lei de la Primăria Sectorului 3, pentru catapeteasma bisericii Sfânta Vineri Herasca.
Plângere penală pentru că o societate a Primăriei, Infrastructură 5, a cheltuit 15.000 de euro pe reclame pe Facebook.
Concurs de arhitectură pentru reconfigurarea Pieței Amzei din Sectorul 1.
Încă 100.000 de euro pentru Zilele Sectorului 3. Concert Fuego, ateliere de graffiti și „ora de educație rutieră”, printre atracțiile evenimentului.
Hai să nu ne amăgim: pe 1 Mai nu muncim, dar ne gândim la muncă. Sau, mai corect spus, la ce-a mai rămas din sensul ei. E zi liberă într-un sistem care glorifică productivitatea, dar uită de oameni. Un prilej bun să ne întrebăm ce înseamnă, de fapt timp liber real și cât mai valorează solidaritatea. Am adunat mai jos evenimente care ne scot din casă și din scroll, ne pun în fața unor filme, idei, întrebări și seri în comunitate. Să aveți o săptămână și o mini-vacanță de vis 🎀
Între 24 aprilie - 31 mai la Rezidența9, mergeți să vedeți „totul trece”, o expoziție despre vanitate, vulnerabilitate și reflexia sinelui în oglinda lumii.
Pe 26 - 27 aprilie are loc new Urban Habits, un festival urban care aduce laolaltă oameni, idei și soluții concrete pentru a transforma sustenabilitatea într-un stil de viață trăit, nu doar discutat.
Între 25 - 27 aprilie are loc TEXTURAL 5 care aduce o ediție de primăvară cu noi artiști, proiecții video și multă armonie între contrarii, gata să transforme Zadar Bar într-un epicentru al experimentului muzical și vizual.
Între 27 aprilie - 4 mai, Elvire Rétro îl aduce pe marele ecran pe François Truffaut, cu șase filme emblematice care ne vorbesc despre viață, iubire și alegeri esențiale.
Între 26 aprilie - 11 mai la Combinatul Fondului Plastic au loc ZILELE SCULPTURII BUCUREȘTI 2025.
Astăzi, 26 aprilie, mergeți la Târgul de Bine în grădina Casei Bune și transformați hainele și accesoriile donate sau cumpărate în sprijin real pentru copiii din comunități vulnerabile. Tot azi sărbătorim 7 ani de CEVA - Centrul Educațional de Arte Performative din Târgu Neamț la Rezidența9 – un eveniment dedicat artei independente, educației alternative și comunităților care cred că expresia creativă poate schimba locuri, oameni și perspective.
Luni, 28 aprilie, la Cărturești Carusel are loc vernisajul expoziției „Sign o’ the times / Of pillars and mirrors” de Nives Widauer, iar la Cărturești Verona are loc o conversație cu tema „Cum ne divizează social media și cum ne influențează alegerile?”.
Marți, 29 aprilie, la Casa Mincu se lansează un nou număr Zeppelin, dedicat relației dintre arhitectură și natură și se deschide RAD Sculpture Park 2025, expoziția de sculptură în aer liber din cadrul RAD Art Fair.
Miercuri, 30 aprilie, Institutul Liszt sărbătorește Ziua Cinematografiei Maghiare la Cinema Muzeul Țăranului cu două proiecții speciale: documentarul Azariah (premieră la București) și filmul Punctul negru. Facultatea de Filosofie a Universității din București vă invită la evenimentul intitulat „Tehnofeudalism, capitalism, sau altceva? Fundamentele puterii giganților tech”. Evenimentul este public, făcând parte din cursul opțional „Urmele lui Marx. Filosofie critică în secolele XX-XXI” de la Facultatea de Filosofie.
Ziua de 1 mai o puteți sărbători în multe locuri și feluri: la Grădina Olari cu mici și bere la soare, 1 mai nostalgic la Green Hours, table, șah și discotecă la Manasia Hub.
Săptămâna aceasta, gazdele voastre au fost Andreea Tudor și Bianca Stanea.
Rămâneți cu bine, dragi cititori. Ne regăsim sâptămâna viitoare!
Echipa BdB